Schoenmaat baby

Schoenmaat baby

Bepaal de juiste schoenmaat voor babyschoentjes

Voor je kindje is het belangrijk om babyschoentjes in de juiste schoenmaat te dragen. Vooral wanneer de voorzichtige eerste stapjes komen. Voor Sybregje staat kwaliteit en service voorop. We leggen daarom graag uit hoe je de juiste schoenmaat bepaalt.

Schoenmaat babyschoentjes

De eerste stapjes zijn een grote mijlpaal voor je kindje. Goede schoenen zijn onmisbaar bij dit nieuwe avontuur. Koop je te kleine schoentjes, dan heeft je kindje te weinig bewegingsruimte. Daarentegen zorgen te grote babyschoenen voor overbelasting door gebrek aan goede ondersteuning. Het is dan ook belangrijk dat de eerste schoentjes flexibel zijn en een goede pasvorm hebben. De lengte, breedte en hoogte moeten juist op het voetje zijn afgestemd om goed te kunnen buigen en bewegen.

De voeten van je kindje ontwikkelen het best in schoenen die perfect passen. Het kiezen van de juiste schoenmaat is daarom erg belangrijk. Heeft je kindje grote of kleine voetjes? Voor elk paar voetjes heeft Sybregje een passende schoenmaat.

Hoe meet ik de juiste schoenmaat?

Het is altijd even puzzelen om de juiste schoenmaat te vinden. Bij het ene merk valt het schoentje groot en bij het andere juist smal. Bij Sybregje houden we het aantal centimeters aan voor de perfecte pasvorm.

Hoe je het beste de schoenmaat van je kindje opmeet? Neem een liniaal en meet van hiel tot (uitgestrekte) grote teen. Tel daar +/- 0,3 cm bij op, en je hebt de juiste schoenmaat. Babyschoenen moeten altijd iets groter zijn dan de werkelijke voetmaat, zodat de voetjes genoeg ruimte hebben om te groeien.

Maattabel baby schoenmaat

In de tabel hieronder vind je de exacte baby schoenmaten bij de lengte van de voeten in centimeters. De leeftijd is een indicatie en kan afwijken van de huidige leeftijd van je kindje. Twijfel je over de schoenmaat? Neem dan contact op via info@sybregje.nl.

MaatCentimetersLeeftijd
Newborn8,5 cm0 – 2 maanden
169,5 cm2 – 4 maanden
1710,5 cm4 – 6 maanden
1811 cm6 – 8 maanden
1911,5 cm8 – 10 maanden
2012,5 cm10 – 12 maanden
2113 cm12 -14 maanden
2213,5 cm14 – 16 maanden

Wist je dat… Babyvoetjes gemiddeld 1,5 mm per maand groeien in lengte?

Controleer regelmatig de schoenmaat

Zeker in de eerste maanden en jaren groeit je kindje hard. Het is daarom verstandig om elke 2 á 3 maanden de schoenmaat te controleren. In een groeispurt kan je kindje zo een schoenmaatje zijn gegroeid.

Om te controleren of je kindje de juiste schoenmaat draagt, druk je met je duim op de schoenneus. Houd daarbij de tenen van je kindje plat met je andere hand. Houd je minder dan 0,5 cm over? Wacht dan niet te lang met het kopen van nieuwe babyschoentjes.

Soms wordt aangeraden om de binnenzool te gebruiken ter controle. Dit is echter geen goede manier. Je ziet namelijk nooit de overgebleven groeiruimte.

Je kindje hoeft niet alle opeenvolgende schoenmaten te doorlopen. Regelmatig slaan kindjes een hele schoenmaat over.

De methode om aan de achterkant te kijken hoeveel bewegingsruimte overblijft, is géén betrouwbare methode. Je kindje kan namelijk zijn teentje buigen bij het opmeten.

Vergeet babysokjes, maillotjes en babyslofjes niet

Vervang je babyschoentjes? Vergeet dan niet om ook de sokjes, babyslofjes en eventueel maillotjes te vervangen. Ook boxpakjes met voetjes eraan zijn snel te klein.

Gratis maatadvies nodig?

Twijfel je over de juiste schoenmaat of heb je hulp nodig bij het opmeten? Neem contact op via info@sybregje.nl of een berichtje op Instagram.