Schoenmaat baby

Schoenmaat babyschoentjes

Voor je kindje is het heel belangrijk om babyschoentjes in de perfecte schoenmaat te dragen. Vooral wanneer de voorzichtige eerste stapjes komen. Een te klein schoentje zorgt voor te weinig bewegingsruimte waardoor de voetspieren niet goed ontwikkelen. Daarentegen zorgen te grote babyschoenen voor overbelasting door gebrek aan goede ondersteuning. Kortom, kies de juiste schoenmaat voor je kindje.

Hoe meet ik de juiste schoenmaat?

Het is altijd even puzzelen om de juiste schoenmaat te vinden. Bij het ene merk valt het schoentje groot en bij de andere weer smal. Bij Sybregje houden we het aantal centimeters aan voor de perfecte pasvorm.

Hoe je het beste de schoenmaat van je kindje opmeet? Neem een liniaal en meet van hiel tot (uitgestrekte) grote teen. Tel daar +/- 0,3 cm bij en je hebt de juiste schoenmaat.
Babyschoenen moeten altijd iets groter zijn dan de werkelijke voetmaat, zodat de voetjes genoeg ruimte hebben om te groeien.

Maattabel baby schoenmaat

In de tabel hieronder vind je de exacte baby schoenmaten bij de lengte van de voeten in centimeters. De leeftijd is een indicatie en kan afwijken van de huidige leeftijd van je kindje. Twijfel je over de schoenmaat? Neem dan contact op via info@sybregje.nl.

MaatCentimetersLeeftijd
Newborn8,5 cm0 – 2 maanden
169,5 cm2 – 4 maanden
1710,5 cm4 – 6 maanden
1811 cm6 – 8 maanden
1911,5 cm8 – 10 maanden
2012,5 cm10 – 12 maanden
2113 cm12 -14 maanden
2213,5 cm14 – 16 maanden

Heb je nog vragen?

Stel je vraag via info@sybregje.nl of een berichtje op Instagram.